Despre mine

Profil FB 2021

Sunt psiholog

Monica Popescu (Finanţu)

Sunt pasionată de oameni de când mă ştiu.

Mi se pare extraordinar să descoper ce gândesc, ce simt, cum relaţionează!

Ce-i motivează şi la ce visează!

A-i ajuta să-şi împlinească visele şi fie mai fericiţi face parte din misiunea mea! Fac acest lucru cu bucurie şi entuziasm sporite de schimbările benefice obţinute de clienţii mei.

In mod special sunt fascinată de cupluri! Am fost curioasă dintotdeauna să văd perechea unui om pe care-l cunoşteam (fie bărbat, fie femeie). Simţeam că a vedea pe cineva în relaţia cu propriul partener spune foarte multe despre acel cineva.

Cel mai mult mi-am dorit să-mi găsesc perechea şi să creştem împreună. Faptul că am o căsnicie fericită şi că în 2019 am împlinit 25 de ani de când suntem împreună este cea mai mare reuşită a vieţii mele! Copiii noştri sunt o consecinţă a faptului că ne-am găsit şi nu un scop în sine. Suntem  părinţi suficienţi de buni pentru că suntem împreună şi relaţia noastră este o resursă fundamentală pentru tot ce suntem şi tot ce facem.
Convingerea mea centrală ca profesionist şi ca om eeste că relaţia de cuplu armonioasă este o resursă fundamentală de viaţă. Consider că este cea mai importantă parte a misiunii mele profesionale să aduc în conştiinţa cât mai multor oameni claritatea faptului că merită din plin să investim în găsirea partenerului romantic potrivit, în dezvoltarea relaţiei cu acesta şi în vindecarea relaţiei dacă ea este afectată de răni şi traume care o afectează (atât traume din copilărie, cât şi din relaţiile de cuplu anterioare sau din cea prezentă)

Sunt licenţiată a Facultăţii de Psihologie şi Stiinţele Educaţiei şi am master în consiliere şcolară.

  • Pentru că simt multă compasiune şi disponibilitate pentru copiii cu dizabilităţi, am lucrat 18 ani ca profesor în învăţământul special cu copii foarte speciali. Relaţia bazată pe multă conectare afectivă cu aceşti copii a fost întotdeauna baza de la care am pornit orice demers educaţional.
  • La fel de provocatoare a fost şi relaţia cu părinţii acestor copii. Am făcut formare şi am experimentat cum pot să-i sprijin pe aceşti părinţi care se confruntă cu provocări uriaşe pe care un părinte al unui copil tipic nici nu le poate bănui!
  • Componenta terapeutică în procesul de învăţământ m-a menţinut deschisă către formarea în psihoterapie şi dezvoltare personală.
  • Inceputul a fost formarea de 4 ani în psihodramă clasică moreniană. Am crescut în plan profesional, dar şi personal foarte mult.
  • Am experimentat multe abordări terapeutice şi am participat la nenumărate workshop-uri şi seminarii de dezvoltare personală (inclusiv Metoda Silva). M-am format şi acreditat în calitate de consilier de dezvoltare personală. Formarea mea ca psihoterapeut continuă.
  • Am învăţat şi experimentat  Călătoria printre emoţii şi am reuşit  să-i ajut pe oameni să-şi acceseze şi să îşi vindece unele emoţii toxice cu impact major în plan fizic şi plan emoţional. Am experimentat personal eliberarea de multe „bagaje” care nu mă lăsau să-mi valorific potenţialul şi am fost martora schimbărilor uneori spectaculoase din viaţa clienţilor mei. Entuziasmul meu creşte odată cu rezultatele obţinute. Mă consider privilegiată că am şansa să-i însoţesc în călătoria către esenţa fiinţei lor, dincolo de măşti şi roluri pentru a afla cine sunt ei cu adevărat.
  • Formarea în EFT (Terapia de Cuplu Centrată pe Emoţii) m-a învăţat să ajut cuplurile să-şi vindece relaţia. Practic această metodă minunată cu convingerea profundă că, oricât ar părea de disperată situaţia în care se află un cuplu care-mi trece pragul cabinetului, există speranţă şi partenerii au şansa de a se regăsi şi a se reconecta. Entuziasmul şi încrederea mea nestrămutată în şansa de vindecare a relaţiei rănite se dovedeşte a fi utilă clienţilor în momentele cele mai dificile în care totul pare pierdut şi speranţa este un lux pe care nu şi-l pot permite pe durata perioadei grele!

Pentru sfaturi, detalii sau programări mă găsești pe pagina mea de Facebook și pe WhatsApp.

Telefon/ WhatsApp. +40723683271