De ce la psiholog/consilier

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start

Psiholog Monica Popescu spune că toţi avem provocări pe parcursul vieţii, mai mici sau mai mari, pe durate mai lungi sau mai scurte. Si toţi, absolut toţi avem nevoie de ajutor la un moment dat în existenţa noastră pentru acele provocări pe care nu ştim cum să le gestionăm sau ne copleşesc.

A recunoaşte că ai nevoie de ajutor este o dovadă de putere, nu de slăbiciune!

De multe ori pastilele prescrise de medic nu sunt suficiente.

Aici intervine rolul psihologului/consilierului. Acesta ne ajută să identificăm cu claritate obstacolul şi să găsim soluţia cea mai potrivită pentru noi.

Nu avem cum să le ştim pe toate (de aici a apărut necesitatea diviziunii muncii) şi, pe lângă cunoaşterea specifică pe care psihologul/consilierul le dobândeşte prin învăţare academică, beneficiem de prezenţa unui alt om care este acolo să ne audă şi să ne vadă în toată vulnerabilitatea noastră pe care nu ne permitem să o exprimăm în alte contexte, să ne înţeleagă, să ne susţină, să ne valideze adevărul nostru particular şi să ne ajute să găsim resursele de a depăşi provocarea.

A avea pe cineva alături (care să ne însoţească pe drumul spre cine alegem să fim) poate face o mare diferenţă în ce priveşte calitatea vieţii!

Si ÎMPREUNĂ poate fi frumos şi mult mai rapid şi mai eficient!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *